2012-01-29

Να φοβάσαι να κάνεις ακόμη και διάλειμμα…

Η άδεια του φύλακα και το διάλειμμα «βοήθησαν» τον άγνωστο νεαρό που φορώντας σκουφί «τρύπωσε» και έκλεψε πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011, ένας άγνωστος νεαρός άνδρας με σκουφί κυκλοφορούσε στους ορόφους της αφύλακτης, λόγω κάποιων ημερών άδειας του θυρωρού, σχολής Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., τις μεσημεριανές ώρες.
Οι φοιτητές είχαν παρατηρήσει την παράξενη παρουσία του χωρίς να δώσουν όμως ιδιαίτερη σημασία. Μέχρι που για κακή τύχη όλων, οι πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι είχαν μάθημα σε αίθουσα του τέταρτου ορόφου, βγήκαν για διάλειμμα. Κατά τη διάρκεια των λεπτών αυτών, ο άγνωστος κινήθηκε γρήγορα, πήρε ό,τι μπόρεσε μέσα από τις τσάντες τους και… έγινε καπνός.

Ακόμη και σ’ ένα μικρό – σχετικά – Τμήμα, όπως αυτό της Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε., είναι αδύνατον να γνωρίζει κανείς ποιος ανήκει στο φοιτητικό σύλλογο και ποιος όχι. Και, όπως είναι φυσικό, οι πρωτοετείς γνωρίζουν ακόμη λιγότερους, με αποτέλεσμα να θεωρήσουν πως το «αρπακτικό» που τριγύριζε στις αίθουσες ήταν μεγαλύτερος συμφοιτητής τους.

Προφανώς, επρόκειτο για μία προμελετημένη κίνηση και όχι για σκέψη της στιγμής, καθώς δεν υπήρχε θυρωρός, η σχολή δεν είχε πολύ κόσμο και η εν λόγω αίθουσα που συνέβη το ατυχές – για τα θύματα της κλοπής – περιστατικό ήταν αίθουσα πρωτοετών φοιτητών… Ειδάλλως, ο άγνωστος είχε απλά τύχη βουνό…

Όπως και να ‘χει, καλό είναι να προσέχουμε γιατί, αν το πάρουμε μηδενιστικά, αυτό δεν είναι παρά ένα ακόμη δημόσιο κτίριο.

Σύνταξη: Δήμητρα Φουρκαλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: