2012-01-20

Διαγωνισμός για το «βάπτισμα» της Λέσχης Ανάγνωσής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ.

Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο της οδού Εγνατίας 46, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011.

«Η Λέσχη Ανάγνωσης αποτελεί ουσιαστικά μια παρέα, με κοινό παρανομαστή και επιδιώκει την ανάγνωση και τη συζήτηση. Λειτουργεί με απλό τρόπο, αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της σχέσης μας με το διάβασμα. Είναι ένας ευχάριστος και εποικοδομητικός τρόπος για την ελεύθερη ώρα μας», όπως ορίζεται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Είναι, ουσιαστικά, μια δράση για τη φιλαναγνωσία.


Μια λέσχη μπορεί να ασχοληθεί με διάφορα λογοτεχνικά είδη, όπως για παράδειγμα με το μυθιστόρημα, το διήγημα, την ποίηση, το δοκίμιο ή να επιλέξει μια συγκεκριμένη θεματολογία, όπως η μαθηματική λογοτεχνία. Η Λέσχη Ανάγνωση του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ έχει ως κεντρικό άξονά της την πεζογραφία ενώ η θεματολογία της είναι ευρεία. Συγκεκριμένα, ορίστηκε ότι «Η μεταμόρφωση», του Φρανς Κάφκα είναι το πρώτο βιβλίο που θα πρέπει όλα τα μέλη να έχουν μελετήσει ως την επόμενη συνάντηση.

Η εν λόγω όμως Λέσχη είναι ακόμα «αβάπτιστη»… γι’ αυτό και τα οκτώ έως δώδεκα μέλη της περιμένουν από τους αναγνώστες του ε.Μ.Μ.Ε.ί.ς μια μικρή βοήθεια, προκειμένου να βρουν ένα ταιριαστό όνομα για τη Λέσχη και να δηλώσουν την παρουσία τους στο ΕΚΕΒΙ. Έτσι, προτρέπουν όσους έχουν διάθεση και χρόνο να σκεφτούν μ’ ένα χιουμοριστικό/ γουστόζικο/ έξυπνο/ σοφιστικέ/ παράξενο, ή οποιονδήποτε άλλο, τους εμπνέει, τρόπο και να προτείνουν ένα όνομα που να αρμόζει σε μια Λέσχη Ανάγνωσης. Ο πνευματικός πατέρας/ η πνευματική μητέρα της θα έχει το προνόμιο να ενημερώνεται λεπτομερώς, μετά από κάθε συνάντηση, σχετικά με το τι συζητήθηκε γύρω από το εκάστοτε ανάγνωσμα. Φυσικά, το ε.Μ.Μ.Ε.ί.ς θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους αναγνώστες του για τη δράση και τις αποφάσεις της Λέσχης Ανάγνωσης του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ…. γιατί αν δεν παινέσουμε το σπίτι μας…

Σύνταξη: Δήμητρα Φουρκαλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: