2013-03-26

«Αιχμηρά αντικείμενα» της Τζίλιαν Φλιν

Το βιβλίο αυτό τραβάει το ενδιαφέρον από τις πρώτες κιόλας σελίδες, μιας και ο ιδιαίτερα σκοτεινός χαρακτήρας της πρωταγωνίστριας δίνει στον αναγνώστη το κίνητρο να συνεχίσει να διαβάζει για να ακολουθήσει την ιστορία της και να μάθει περισσότερα πράγματα για τη ζωή της. Η εντύπωση αυτή εντείνεται ακόμη περισσότερο από το μυστήριο που κρύβει το γεγονός ότι, κοιτάζοντας τον εαυτό της στον καθρέφτη μετά το ντουζ, βλέπει χαραγμένες λέξεις από το λαιμό μέχρι τους αστραγάλους της, πράγμα που έχει κάνει η ίδια στον εαυτό της.
Διαβάστε εδώ περισσότερα



Η Καμίλ είναι δημοσιογράφος και της αναθέτουν να καλύψει το θέμα της δολοφονίας μικρών κοριτσιών, τα νεκρά σώματα των οποίων βρίσκονται μερικές μέρες μετά την εξαφάνισή τους σε δημόσιους χώρους καθισμένα, βαμμένα και χτενισμένα σαν πορσελάνινες κούκλες. Οι δολοφονίες έχουν γίνει στη γενέτειρά της, πράγμα που περιπλέκει τα πράγματα γιατί αναγκάζεται να έρθει σε επαφή με την οικογένειά της –που έχει να δει πολλά χρόνια- και ξυπνούν αναμνήσεις που βαραίνουν το παρελθόν της.

Η μητέρα της, ο νέος της σύζυγος και η διπρόσωπη 15χρονη κόρη τους, ετεροθαλής αδερφή της Καμίλ, φαίνεται να αποτελούν μέρος του τρομακτικού παζλ. Όσο περισσότερα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους, τόσο πιο επίπονη και ανατριχιαστική γίνεται η εικόνα του για την πρωταγωνίστρια, αλλά και τους αναγνώστες. Το ανατρεπτικό και φρικιαστικό τέλος της υπόθεσης είναι ένα ακόμη σημείο το οποίο ανακηρύσσει το βιβλίο σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα ψυχολογικά θρίλερ.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2007


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα


Η Τζίλιαν Φλιν ήταν επί χρόνια τηλεκριτικός στο αμερικάνικο περιοδικό Entertainment Weekly μέχρι που αφοσιώθηκε στη συγγραφή. Το πρώτο της βιβλίο Αιχμηρά αντικείμενα δημιούργησε τεράστια αίσθηση διεθνώς, αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, ενώ χάρισε στη συγγραφέα του τα βραβεία CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν εκδοθεί σε 28 χώρες.

Σήμερα ζει στο Σικάγο με τον άντρα της, το γιο της και την τεράστια μαύρη γάτα τους (που ονομάζεται Ρόι). Θεωρητικά ετοιμάζει το επόμενο βιβλίο της, αλλά «στην πραγματικότητα παίζει Ms. Pac-Man στο λημέρι της, το υπόγειο του σπιτιού της», όπως λέει η ίδια.

Ξεκινώντας από «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» και το «Σκοτεινός τόπος»(δηλαδή το 3ο και το 2ο, κατ’ αντίστοιχη σειρά, μυθιστόρημά της για τα οποία θα μιλήσω προσεχώς), τα βιβλία της Φλιν αναμένονται να γίνουν ταινίες και να προβληθούν στη μεγάλη οθόνη μέσα στα επόμενα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη ιστοσελίδα της ή να την ακολουθήσετε στο facebook! Καλές αναγνώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: